İGEDER Akademi
Sıkça Sorulan Sorular
Arşiv
 TARİH ÖĞRETMENLERİ ZİRVESİ

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından düzenlenen “Tarih Öğretmenleri Zirvesi” 6 Mart Cumartesi günü Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. İGEDER Gönüllü Öğretmen Zümrelerinin bir faaliyeti olarak branşlara yönelik düzenlenen zirveye 110 öğretmenin katıldığı gözlemlendi.

Üç bölümden oluşan zirve programı başkan Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından “Tebliğler ve Müzakere” oturumuyla başladı. Hazırladıkları tebliğlerle oturuma katılan Cüneyt ANCIN (Sivil Tarih: Hemen Şimdi!), Kenan KURADA adına Yavuz DEĞİRMENCİOĞLU (Kavram Haritaları İle Tarih Öğretimi), Mesut KOCAMAN (Tarihi Romanların Tarih Dersinde İşlenişi:“İsimle Ateş Arasında” Örneği) ve Hüseyin TÜRKARSLAN (Tarih Dersi: İçerik ve İşleniş) sunumlarını yaparak konularını katılımcılarla müzakere ettiler.

Zirvenin konferans bölümünde “Tarih Bizim Neyimiz Olur?” konulu konuşmasıyla Prof. Dr. İsmail KARA öğretmenler tarafından ilgiyle dinlendi.
Tarih öğretmenleri “Forum” bölümünde “Yeni Tarih Müfredatı ve Ders Kitapları”, “Tarih Öğretiminde Materyal Kullanımı” ve “Popüler Tarih Anlayışının Tarih Bilincinin Oluşumundaki Rolü” konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Kapanış töreninde katılımcılara sertifikalar dağıtılırken 15 Mayıs’ta “Okul Öncesi Öğretmenleri Zirvesi”nin yapılacağı bilgisinin verilmesiyle, İGEDER’in öğretmenler arasında bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımını amaçladığı zirvelere hız kesmeden devam edeceği hatırlatıldı.

İGEDER adına zirvenin organizasyonunu ve sorumluluğunu üstlenen Kadıköy Anadolu imam Hatip Lisesi tarih öğretmeni Enver ÇAKMAK, sunulan tebliğlerin ve video görüntülerinin kısa zamandawww.igeder.org.tr adresinden yayınlanacağını, ayrıca metinlerin dernek tarafından kitaplaştırılacağını bildirdi.

2012-03-30

Sayfaya Yorum Ekle
Adınız  E-posta
Yorumunuz

Bu site bir İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) organizasyonudur.
Bulgurlu Mh. Bulgurlu Cd. Etiler Sk. No:10 Üsküdar - İstanbul / Tel : 0 216 546 10 03 - Faks : 0 216 650 85 39