İGEDER Akademi
Sıkça Sorulan Sorular
Arşiv
 Öğretmenler Günü Etkinlikleri

İGEDER 24 Kasım öğretmenler gününde bu milletin kaderinde iz bırakan topluma yön veren ömrünü insan yetiştirmeye vakfetmiş hocalarımızı unutmuyor. Bu amaçla, değerli öğretmenlerimizi anma adına kasım ayında bir dizi etkinlikler planlandı.

1.    ANMA PROGRAMI
Sadece topluma değil aynı zamanda bütün öğretmenlere de yön vermiş, fikirleri ve faaliyetleriyle örnek olmuş kıymetli eğitimcileri, münevverleri anmak üzere bu yıl birincisi düzenlenecek olan bir program yapılacak. İGEDER bu programı her yıl ayrı bir isimle sürdürecek. Bu yıl ilki gerçekleşecek programda Cumhuriyet dönemi Türk düşünce hayatının kilometre taşlarından olan Nurettin Topçu İSTANBUL GÖNÜLLÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ tarafından tertiplenen bir bilgi şöleni ile vefatının 38.yılında öğretmenler günü münasebetiyle yâd edilecek. Merhum Muallim ve Fikir adamı Nurettin TOPÇU anılacak.
24 Kasımda Üsküdar Gençlik Merkezi’nde yapılacak programa Prof. Dr. Emin Işık, Prof. Dr. Selahattin Turan gibi kıymetli isimler katılacaklar.

2.    GENÇLİKTEN GEÇMİŞE VEFA:
“KÖKÜ MAZİDE OLAN ÂTİYİZ” düşüncesinden hareketle şuan aramızda olmayan ancak fikirleriyle değerli bir neslin yetişmesinde ve toplumun şekillenmesinde büyük emeği geçen (Mahir İZ, Ali Fuat Başgil gibi) öğretmenler, tekrar gündeme taşınacak ve bu isimler, genç nesilleri geçmişleriyle buluşturmak için kabirleri başında öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla anılacak.

3.    TOPLUMA YÖN VERENLER
Aramızda bulunan, fikirleriyle herkese ve özellikle idealist öğretmenlere rehber olan, kimisi emekli olmuş, kimisi de halen vazife başında olan bazı değerli hocalara ziyaretler gerçekleştirilecek. Böylece eğitim gönüllüleri hem onların tecrübelerinden istifade etmiş, hem de geçmiş ile gelecek arasındaki bağı kuvvetlendirmiş olacaklar.

4.    “UFUK ÖĞRETMENLER”  ZİYARETİ

5.    İL MİLLİ  EĞİTİM  MÜDÜRLÜĞÜNÜ  ZİYARET

İGEDER 2014 Öğretmenler Günü’nü Öğretmenin Saygınlığı konusu üzerinde yoğunlaşarak kutluyor.  Bütün etkinlikler bu çerçevede değerlendirilerek düzenlendi. Programlar yaklaştıkça etkinliklerin detayları sitemizde yer alacak.

2013-10-28

Sayfaya Yorum Ekle
Adınız  E-posta
Yorumunuz

Bu site bir İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) organizasyonudur.
Bulgurlu Mh. Bulgurlu Cd. Etiler Sk. No:10 Üsküdar - İstanbul / Tel : 0 216 546 10 03 - Faks : 0 216 650 85 39